bel redactie 074 - 256 66 99

Boogschutters verhuizen in januari van Enschede naar Hengelo

HENGELO Het zou begin januari wel eens kunnen gebeuren: de verhuizing van boogschuttersvereniging De Vrije Schutter vanuit Enschede-Zuid naar Hengelo. De boogschutters zijn druk bezig met het aanpassen van de velden van de nieuwe locatie: het oude sportcomplex van voetbalvereniging ATC’65 in Groot Driene.


Het heeft even geduurd. De Vrije Schutter dacht eerder de nieuwe banen al eind vorig jaar in gebruik te kunnen nemen. Maar daarbij had het bestuur buiten de gemeentelijke afdeling vergunningen gerekend. Daar waren ze ineens wakker geschrokken. Boogschutters? Dáár moest nog eens nauwkeurig naar gekeken worden.

Maar het groene licht is er, de banen voldoen aan de landelijke richtlijnen en vrijwilligers werken zich in hun vrije uren in het zweet. Dat FC Twente de komende maanden ook op de velden traint – het complex achter het FBK-stadion is onbespeelbaar, er zitten aaltjes in de grond die de graswortels aanvreten – is geen bezwaar: de verbouwing van het sportcomplex kan ondertussen gewoon doorgaan.

De nieuwe schietbanen krijgen nu gestaag vorm. Zo is de pijlenvangwal klaar en ingezaaid. Er ging wat meer zand in dan verwacht, maar de gemeente loste dat op. Ook zijn de gaten in het hekwerk gedicht, er is afval van het terrein verwijderd, de kantine-units zijn al verhuisd vanuit Enschede en nu wordt er aan de nutsvoorzieningen gewerkt. Vóór de kerst is dat in orde, verwacht voorzitter Aaldrik Vos van De Vrije Schutter.

Populair onderdeel wordt de 3D-baan, waarbij op objecten wordt geschoten, zoals kunststof beesten. Uiteraard zijn de banen zó ingericht dat de pijlen niet over de P.C. Hooftlaan of de Sportlaan Driene zoeven. De veiligheid is een belangrijke aanleiding om te verhuizen. De boogschutters oefenen nu nog aan de rand van een sportcomplex in Enschede-Zuid, vlak naast een korfbalveld. Maar dat is bijna verleden tijd.