bel redactie 074 - 256 66 99

Bloemen op plek waar Chantal om het leven kwam

Gepubliceerd op: 26/12/2019

Bloemen op plek waar Chantal om het leven kwam

Op de plek waar Chantal de Vries(27) om het leven kwam worden bloemen en kaarsen neergelegd. Tussen de bloemen ligt een wit A4-tje met daarop de kreet “Waarom?”  Op eerste kerstdag rond 2.00 uur werd haar levenloze lichaam aangetroffen op straat. Omstanders probeerden haar nog te redden, maar de hulp kwam te laat. Er komt een vrouw aangefietst. Ze blijft even stilstaan bij de plek met bloemen. “Onbegrijpelijk”, zegt ze en schudt met haar hoofd, “Ik heb er geen woorden voor.” Een buurtbewoner komt ook even kijken. Nu de straat niet meer is afgezet voor onderzoek is de plek des onheils duidelijk zichtbaar. Hij woont enkele straten verderop. “Het is zo treurig. Ook dat het zo vlakbij mijn huis is gebeurd, dat voelt vreemd. Ik fiets hier vaker ’s avonds door de straat en voel me altijd veilig. Ik hoef hier nooit uit te kijken of op te letten. Ik hoop dat de dader snel bekent."

Een vrouw loopt langs met haar hond. Ze is werkzaam in de zorg en gaat van deur tot deur in in deze wijk. “Onbegrijpelijk, ik heb me hier altijd heel veilig gevoeld in deze wijk en heb hier nog nooit iets engs meegemaakt.” Beiden zien het tragische voorval als een incident.

Volgens de Twentsche Courant Tubantia parkeerde het slachtoffer vaak haar auto aan de Hampshire, vlakbij haar werk.

Chantal was werkzaam bij Grand Café de Twee Wezen in Hengelo. Op kerstavond heeft ze nog gewerkt en was ze met haar collega’s bij de afsluiting van kerstmiddag. Het personeel is “enorm aangeslagen” door de tragedie, zo meldt een medewerkster vandaag. Voor de medewerkers is er slachtofferhulp beschikbaar. Ook konden mensen vrijaf kan krijgen.

Het onderzoek is in volle gang. Een 27- jarige inwoner van Hengelo werd op eerste kerstdag aangehouden aan de Jozef Israëlstraat. Hij is in verzekering gesteld.


Burgemeester Sander Schelberg liet zijn medeleven blijken via twitter. 

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht