bel redactie 074 - 256 66 99

Binnenstad in teken van Winter World Twente

Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) heeft het initiatief genomen Winter World Twente naar de binnenstad te halen. Het evenement moet een sfeervolle ontmoetingsplaats zijn voor de komende wintermaanden. Tussen het stadhuis en winkelcentrum Thiemsbrug komt er een schaatsbaan van 600 m2 met daaromheen een restaurant, Tiroler Glühweinbar, Grillstube en overdekte attracties. Ook worden er de komende maanden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties, clinics, toernooien en rond de kerstperiode een kerstmarkt.

De organisatie van Winter World Twente ligt in handen van Twest b.v. Met de SCH hebben zij een intentieverklaring getekend om het evenement voor vijf jaar naar Hengelo te halen. Hoofdsponsor is de Makro. Ook de Fuldauerstichting, gemeente Hengelo, Bureau Hengelo, horeca en ondernemers uit de binnenstad hebben zich ingezet om het evenement naar de binnenstad te halen.

Het evenement is gratis toegankelijk, dagentree van de schaatsbaan is € 6 inclusief schaatsen. Voor scholen komt er een gereduceerd tarief en er komen gratis kaarten beschikbaar voor o.a. de Voedselbank. De opening is naar verwachting op 22 oktober. Winter World Twente staat tot 8 januari in Hengelo.