bel redactie 074 - 256 66 99

Bij Zorgboerderij Het Weusthag krijg iedereen volop aandacht

Gepubliceerd op: 13/10/2019

Bij Zorgboerderij Het Weusthag krijg iedereen volop aandacht

Drie jaar geleden besloten Stephan en Daphne de Groot samen de sprong te wagen om hun Zorgboerderij Het Weusthag te beginnen. Ondertussen hebben ze hun werk opgegeven en zijn ze fulltime bezig. "Dafne was al jaren werkzaam in de zorg," zegt Stephan. "Ik had een kapsalon in Oldenzaal. Daar ben ik onlangs mee gestopt, dus mag nu de hele dag lekker op klompen lopen."


HENGELO - "Zorgboerderij Het Weusthag staat voor kleinschalige zorg." De kinderen die de boerderij bezoeken, krijgen daardoor, net als de dieren, volop aandacht. Naast het doen van allerlei dagelijkse klusjes krijgen de jongens en meisjes de ruimte om helemaal op te gaan in hun eigen favoriete bezigheden, zoals hutten bouwen of helpen met de verzorging van de dieren.

"Wij hebben hoofdzakelijk kinderen met een autistische stoornis. Dat vinden we ook het leukste. Daar kunnen we echt doelen mee bereiken en het is echt fantastisch om mee bezig te zijn," zegt Stephan. Op de boerderij is van alles te beleven en er wordt van alles ondernomen met de kinderen. Dat hoort bij de filosofie.

Stephan legt uit waarom: "De jonge deelnemers zijn dan lekker actief en komen heel veel buiten. We hebben ook al uitstapjes gemaakt naar een blote-voeten-pad en een zwarte markt. Zo gaan de jongens en meisjes kleine en grotere uitdagingen aan en leren ze bijvoorbeeld ook spelenderwijs met geld omgaan."

Ook de dieren worden goed verzorgd op de boerderij. Varkentje Sjoerd heeft het goed bekeken. Na net te zijn gevoerd door deelnemer Tom stapt hij kordaat in bad. Hij is met zijn 6 maanden behoorlijk uit de tobbe gegroeid maar dat mag de pret niet drukken. Hij zit er gelukzalig in. Marieke, de andere Bonte Bentheimer, heeft andere plannen: lekker rollen in het zand.

Ezels Bram en Isa zijn officieel de mascottes van de zorgboerderij, maar prominenter aanwezig is Koen de kalkoen. Die wil overal graag bij zijn. Dus waar je je ook bevindt op het erf, Koen staat voor, achter of naast je. Hij pronkt regelmatig met zijn mooie veren en zou het als filmster niet slecht doen.

Meer weten? facebook.com/zorgboerderijhetweusthag


‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht