bel redactie 074 - 256 66 99

Bibliotheek Hengelo vier uur per dag open

Gepubliceerd op: 07/05/2020

Bibliotheek Hengelo vier uur per dag open

Vanaf maandag 11 mei kunnen bezoekers dagelijks in de Hengelose bieb terecht om gereserveerde boeken op te halen. Vanaf maandag 18 mei is de bieb weer geopend om boeken te lenen en terug te brengen. Zes dagen per week is de bieb 4 uur lang geopend, maar gezellig mag het nog niet worden, aangezien een van de maatregelen luidt: ‘Hou je bezoek aan de bibliotheek zo kort mogelijk.’

Directeur René Siteur: “We vragen al onze bezoekers zoveel mogelijk online te reserveren. Ze krijgen dan bericht wanneer de boeken klaar staan. Het Leescafé blijft tot nader order dicht en ook is het nog niet mogelijk gebruik te maken van computers, werkplekken en leestafels.”
Dit uiteraard allemaal om de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren: “We zijn heel blij weer bezoekers te kunnen ontvangen, maar daarbij nemen we uiteraard alle mogelijke maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen.”
Siteur vraagt mensen zoveel mogelijk alleen te komen. Enkele andere maatregelen zijn: kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid, er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten en mensen wordt gevraagd alleen een boek uit het schap te pakken als men daadwerkelijk van plan is het boek te lenen.
Bibliotheek Hengelo is de komende tijd geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

(Foto: Google Maps)

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht