bel redactie 074 - 256 66 99

Bibliotheek Hengelo krijgt Dementheek

Gepubliceerd op: 31/03/2019

Bibliotheek Hengelo krijgt Dementheek

Bibliotheek Hengelo krijgt een Dementheek. Dit is een plek in bibliotheek waar informatie te verkrijgen is over geheugenproblemen en zorg voor mensen met dementie. Zo zijn onder meer fotoboeken over vroeger met onderwerpen die herinneringen oproepen. Naast deze materialen zijn er ook spelactiviteiten- materialen te vinden. Op 4 april opent de Dementheek haar deuren binnen Bibliotheek Hengelo.

De Dementheek is onmisbaar voor mensen met dementie, of zij nou thuis of in een zorginstelling wonen. Maar, de Dementheek is even goed voor de mensen die te maken hebben met de personen met dementie. Dat loopt uiteen van zorgverleners tot mantelzorgers tot dierbaren van deze groep.

In Hengelo wonen naar verwachting in 2020 ruim 1600 dementerenden, dit kan oplopen naar 2400 mensen in 2040. Bibliotheek Hengelo heeft in het voorjaar van 2018 het convenant Dementievriendelijke Gemeente van de Gemeente Hengelo ondertekend.

Bijna alle medewerkers van Bibliotheek Hengelo hebben de online-training “Goed omgaan met dementie” gevolgd en daarnaast de training “Samen Dementie Vriendelijk” in de bibliotheek, dit werd verzorgd door de stichting ‘Samen Dementievriendelijk’

De Dementheek is geopend tijdens de openingstijden van Bibliotheek Hengelo. De spelactiviteitmaterialen zijn alleen te lenen op de donderdagochtend tussen 9:00 en 13:00 uur. Er is een medewerker van de Bibliotheek aanwezig die hierbij kan helpen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht