bel redactie 074 - 256 66 99

Bewoners krijgen sleutel van nieuwe ‘Steenbakkerij’ Hengelo

HENGELO Feestje aan de Sloetsweg: de bewoners van 24 nieuwe appartementen ontvingen deze week de sleutel. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het nieuwe wooncomplex bekend gemaakt: ‘Steenbakkerij’.

Met die naam grijpt woningcorporatie Welbions terug naar een stukje geschiedenis ter plekke. Op de locatie van het nieuwe complex stond een eeuw geleden namelijk een steenbakkerij, waar ook de buurt Tichelwerk naar is genoemd. De kleigaten bij de Landmansweg ontstonden ook omdat er klei werd afgegraven voor deze steenbakkerij.

De nieuwe appartementen zijn gelijkvloers en daardoor zeer geschikt voor oudere bewoners. Daarom ziet Welbions dit complex als een mooie kans om doorstroming in de Hengelose Es te realiseren. Want op het moment dat oudere mensen een eengezinswoning in de sociale huur verlaten om naar het appartement te verhuizen komen deze woningen vrij voor jongere gezinnen.

Anderzijds wil Welbions mensen met een middeninkomen in aanmerking laten komen voor een sociale huurwoning. Daarom zijn er voor dit complex aangepaste inkomensgrenzen voor 21 appartementen. Er zijn vijf bewoners die een woning toegewezen hebben gekregen op basis van de aangepaste inkomensgrenzen.
De ‘Steenbakkerij’ is energiezuinig, zo is het dak van het wooncomplex voorzien van zonnepanelen.

Elk appartement heeft daardoor een eigen energievoorziening. Daarnaast zijn er ook zonnepanelen voor de verlichting van de algemene ruimtes en voor de lift. Er is nog wel een gasaansluiting voor de verwarming, het verwarmen van warm water en voor het koken. Tien bewoners kozen ervoor om elektrisch te koken. De appartementen hebben een of twee slaapkamers, vloerverwarming en een eigen berging.