bel redactie 074 - 256 66 99

Beerninks krijgen hulp van buurman Toermalijn in Hengelo

Gepubliceerd op: 10/11/2017

Beerninks krijgen hulp van buurman Toermalijn in Hengelo

HENGELO Bewoner Gerard Tenten is in de bres gesprongen voor de familie Beernink, die al jaren tegen het naastgelegen kinderdagcentrum De Toermalijn ageert vanwege de geluiden van de kinderen. Tenten, bewoner van de Belgradostraat, woont ook vlakbij De Toermalijn en bevestigt de conclusies van de Beerninks.


In een brief aan onder meer de raadsleden en het college van B en W geeft hij aan ‘van ’s morgens vroeg tot ’s middags 16.00 uur ook de geluiden te horen.' “Daarnaast duurt het speelkwartier niet 2 keer 15 minuten maar zo’n beetje de hele dag en dat zes dagen in de week, inclusief vakanties. In de tuin zitten is daardoor niet prettig en dat is overdag dan ook niet te harden.”

Tenten kan daar echter wel mee leven. Hij woont hier sinds 2012. “We wisten dat er een soort schoolgebouw stond, maar verder hadden we geen flauw benul.” Maar hij is in de pen geklommen om de familie Beernink te steunen. “Het probleem begint niet bij de familie Beernink maar bij de handelswijze van de gemeente Hengelo, die meende zich niet aan de voorschriften te hoeven houden en achteraf geprobeerd heeft wat ‘krom is recht te breien’ door het bestemmingsplan te wijzigen op zeer doortrapte wijze”, schrijft hij.

'BEHOORLIJK BESTUUR'
Volgens hem zijn onder meer de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en het rechtszekerheidsbeginsel met voeten getreden, ‘wat het gemeentebestuur zeer kwalijk is te nemen.’ Tenten heeft ook kritiek op de rol van burgemeester Sander Schelberg: die zou volgens hem niet de ‘gewenste professionele distantie’ in acht nemen’ waardoor de kwestie zou zijn geëscaleerd.’

Waar het Gerard Tenten om gaat: “Zo’n zorgcentrum had nooit, maar dan ook nooit, op vijf meter afstand van een woonhuis gebouwd mogen worden!” En: “Het gemeentebestuur is er vóór en namens de inwoners van Hengelo, die ten alle tijden mogen vertrouwen op een integere afhandeling van kwesties, zaken die de gemeentepolitiek betreffen.”

Ook stichting Aveleijn, waar de Toermalijn onder valt, heeft een brief gekregen. Tenten hoopt dat hij wordt uitgenodigd voor een gesprek. “Want dit moet anno 2017 niet meer kunnen.” Hij neemt Aveleijn overigens niets kwalijk: “Het gaat hier niet om het voortreffelijke werk van de stichting, die voor goede kinderopvang wil zorgen voor ouders die het toch al zo zwaar hebben. Nee, het gaat hier om zorgvuldigheid naar alle partijen”, aldus de brief.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht