bel redactie 074 - 256 66 99

BAM! Festival trots op veelzijdig muziekprogramma

De voorbereidingen voor het BAM Festival Hengelo op zaterdag 26 mei zijn in volle gang. Ook deze editie komt de organisatie met een breed muziekprogramma in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen. Van gevestigde namen en lokale helden tot internationale acts. Dit jaar wordt de Bernhard Lounge omgetoverd tot een gloednieuw terrein: de Kunstbende Area, met de hele dag door talent on stage op het gebied van muziek, dans, theater en taal.

Een greep uit de headliners toont de brede programmering. Met Fresku is één van de smaakmakers uit de Nederlandse hiphop aangetrokken. Een groter contrast met de Britse band Matthew’s Southern Comfort die in 1970 een wereldhit scoorde met Joni Mitchells Woodstock - “We are stardust, we are golden” - valt haast niet te bedenken. De Enschedeërs van RUV zorgen voor een stevige bluesnoot. Terwijl de bekende Rotterdamse Sabrina Starke juist voor een soulvol geluid tekent. Maar ook voor fans van reggae (Roots Rising), techno (OWNA en Construct), electro (Quibus), indie (het Canadese Daysormay) en een steengoede coverband (Clearwater Creedence Revival - UK) is er op BAM! iets te vinden.

De organisatie zegt trots te zijn op de programmering. De komende weken worden er nog meer artiesten aangekondigd. Zo wordt er onder meer nog druk gewerkt de laatste puntjes op de i te zetten voor het kunst- en theaterprogramma.

Meer weten?

www.bamfestival.nl