bel redactie 074 - 256 66 99

Autisme themadag bij Aveleijn

Gepubliceerd op: 31/03/2019

Autisme themadag bij Aveleijn

Dinsdag 2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert in die hele week de NVA Autismeweek.

Doel van de week is meer begrip en kansen voor mensen met autisme te creëren. Dit gebeurt onder meer met het initiatief ‘Light it up blue’: gebouwen over de hele wereld worden blauw verlicht om aandacht te vragen voor dit thema. Ook het bestuurscentrum van Aveleijn in Borne zal de hele week ’s avonds blauw worden verlicht.

Op zaterdag 6 april organiseert Aveleijn in Borne een speciale themadag over autisme. Iedereen is van harte welkom van 10:00 uur - 14:00 uur in het Witte Huis aan de Grotestraat 260. Medewerkers geven informatie over hoe cliënten met autisme worden ondersteund en behandeld en welke materialen daarbij worden gebruikt.

Via een circuit met verschillende onderdelen kunnen bezoekers zelf ervaren wat het betekent om autisme te hebben. Ook zijn cliënten van het Living Lab aanwezig die innovatieve toepassingen komen presenteren die mensen met autisme kunnen ondersteunen.

(Foto: Aveleijn)

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht