bel redactie 074 - 256 66 99

Auni-Toernooi viert 35-jarig editie

Gepubliceerd op: 27/12/2019

Auni-Toernooi viert 35-jarig editie

De Stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI organiseert op zaterdag 28 december de 35e editie van het multiculturele Auni-zaalvoetbaltoernooi. Deze zal plaatsvinden in de sporthallen OSG en Veldwijk. Tijdens deze speciale editie zijn er ook bekende Nederlanders aanwezig zijn waaronder oud- topscheidsrechter Eric Braamhaar. Ook zal er voor het eerst een poule van vier damesteams deelnemen aan het toernooi. Tijdens de eerste pauze spelen ze hun finalewedstrijd.


Emre Kandemir

De beginaftrap van het 35e Auni-Toernooi zal worden verricht door de 15-jarige Emre Kandemir, de zoon van de organisator. Hij zal de aftrap voor de 9e keer op rij gaan doen. Daarnaast is hij nu de ‘grote man’ achter de schermen van de organisatie.

Grote belangstelling

Al 34 jaar lang biedt het Auni-Toernooi een platform voor de integratie van verschillende bevolkingsgroepen. Of zoals Erica Terpstra het formuleert: 'Het toernooi is hét bewijs dat sport een zeer belangrijk, zo niet het belangrijkste, middel is voor integratie.'

Populairste zaalvoetbaltoernooi Nederland

Elk jaar weer zetten meer dan 50 vrijwilligers zich in om dit toernooi te organiseren. Het toernooi behoort tot één van de grootste en populairste zaalvoetbaltoernooien van Nederland. Vorig jaar kwamen er zelfs meer dan 3.500 toeschouwers naar beide sporthallen.

Meer weten over het toernooi? Kijk op www.aunitoernooi.nl.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht