bel redactie 074 - 256 66 99

AUDIO: The Alan Parsons Live Project komt naar Hengelo!

Op 17 november 2017 komt de legendarische Alan Parsons voor een uniek concert naar Rabotheater Hengelo! Dit is het enige concert van Alan Parsons Live Project in Oost-Nederland. Voor het concert zijn zowel zit- als staanplaatsen beschikbaar. De kaartverkoop is woensdag 1 februari gestart. 1Twente belde met theaterdirecteur Raoul Boer.

Alan Parsons begon zijn muziekcarrière als studiotechnicus in de beroemde Abbey Road Studio’s. Hij werkte mee aan de laatste twee albums van The Beatles: Abbey Road en Let it be, en werd wereldberoemd door zijn aanzienlijke rol in de totstandkoming van Dark side of the moon van Pink Floyd. Daarnaast produceerde hij grote namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies.

In 1976 richtte Alan Parsons samen met Eric Woolfson het studioproject The Alan Parsons Project op. Van de albums Tales of Mystery and Imagination, I Robot, Pyramid, The turn of a friendly card, Eye in the sky en Ammonia avenue werden wereldwijd tientallen miljoenen exemplaren verkocht. Ook in Nederland kende de band grote successen en de nummers ‘Don’t Answer Me’, ‘Old & Wise’, ‘Eye in the sky’ en ‘The turn of a friendly card’ zijn niet weg te denken uit de Radio 2 Top 2000.

In 1990 besloot Alan Parsons zijn muziek ook live ten gehore te brengen. Met louter topmuzikanten speelt The Alan Parsons Live Project sindsdien voor uitverkochte zalen over de hele wereld. Met zijn megahits en muzikale hoogstandjes brengt hij overal zijn publiek in extase. En nu dus ook in Hengelo!