bel redactie 074 - 256 66 99

AUDIO Saxion huurt 110 kamers in voormalig ziekenhuis Enschede

Gepubliceerd op: 13/02/2018

AUDIO Saxion huurt 110 kamers in voormalig ziekenhuis Enschede

Hogeschool Saxion huurt vanaf 15 augustus 110 studentenkamers in het voormalige MST-complex aan het Ari├źnsplein. De andere 150 studentenkamers komen voor verhuur op de vrije markt.

De komende maanden gaat LIFE, de eigenaar en ontwikkelaar van het complex, oude verpleegkamers ombouwen. De kamers die Saxion huurt worden uiteindelijk bewoond door internationale studenten. Bij elke zes kamers hoort een unit met keuken en sanitair.

De nieuwe kamers komen in de plaats van de kamers die Saxion elders in Enschede huurt. Op termijn kunnen studenten gebruik maken van centrale voorzieningen in het complex, bijvoorbeeld sportvoorzieningen, een kapper of een plek om koffie te drinken.

Het gehele complex is ruim 48.000 vierkante meter groot, 3.600 vierkante meter is bestemd voor Saxion-studenten. Daarnaast huurt Saxion nog eens 3.000 vierkante meter voor haar Centrum voor Ondernemerschap. De huurovereenkomst geldt voor een periode van acht jaar. 1Twente Enschede sprak met Jackie Scherens van LIFE. Beluister dat  item hierboven terug.

┬ę Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht