bel redactie 074 - 256 66 99

AUDIO: Oekraïens studentenensemble Kralytsja bij Radio Hengelo TV

Het Oekraïense studentenensemble Kralytsja was zaterdag te gast bij Radio Hengelo TV in het programma Goedemorgen Hengelo. De groep is deze week in Nederland en uitgenodigd door Roesalka. Deze Oekraïense zang- en dansgroep uit Hengelo organiseert op zondag 20 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsfeest met zang, dans én Oekraïens buffet.

Het 16-koppige ensemble Kralytsja is opgericht in 1991, vanuit de Faculteit “Folklore, Volksliederen en Instrumentale uitvoeringen” van de “Nationale Universiteit voor Kunst en Cultuur, te Kiev”. De groep bestaat uit studenten die Oekraïense liederen ten gehore brengen die van generatie op generatie zijn overgegaan. Het repertoire van Kralytsja is gebaseerd op de volkscultuur uit diverse regio’s, waaronder die van Kiev en de oevers van de rivier Dnipro.

De studenten van Kralytsja maakten meteen van de gelegenheid gebruik om Twente te leren kennen. Zo bezocht de groep onder meer Ootmarsum en het ROC van Twente in Hengelo. Kralytsja ging in de Gieterij spontaan zingen voor de Nederlandse studenten en kregen luid applaus. Ook stond een uitstapje op het programma van het concert van het Twents Jeugd Symfonie Orkest, vrijdag in het Twickel college te Hengelo. Kralytsja werd gevraagd twee nummers zingen.

Uitzending gemist en terugluisteren? Luister dan hieronder terug: