bel redactie 074 - 256 66 99

AUDIO | Woordvoerder TUI: ‘Als het nodig is, zorgen wij voor de repatriëring’

Gepubliceerd op: 18/06/2020

AUDIO | Woordvoerder TUI: ‘Als het nodig is, zorgen wij voor de repatriëring’

Steeds meer traditionele vakantielanden gaan van het slot en de reisorganisaties merken dat. Ook TUI, dat ooit vanuit het Twentse Arke is ontstaan en de grootste aanbieder van vakanties in Nederland is. TUI-woordvoerder Petra Kok zegt dat ‘de vlag misschien nog niet uit kan, maar dat ze hem bij TUI al wel uit de berging hebben gehaald’. Kortom, het gaat de goede kant op. Kok kwam woensdag aan het woord tijdens de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag.

Sinds maandag kunnen we weer naar België, Frankrijk, Italië, Duitsland en de Alpenlanden. Volgende week volgt Spanje. En het wachten is op Turkije en Griekenland, twee landen waarop TUI normaliter veel vliegt. En kunnen mensen dan ook weer met een gerust hart in het vliegtuig stappen? “Maak je geen zorgen. We zouden mensen niet mee de lucht in nemen als we niet heilig zouden geloven dat het veilig is. Daarbij, wanneer je met de auto naar bijvoorbeeld Spanje of Italië gaat, moet je door allerlei verschillende landen met verschillende regels. Daarop moet je je goed voorbereiden. Dat probleem heb je met vliegen niet.”

De meeste vragen die Kok en haar collega’s krijgen zijn in de trant van ‘wanneer kunnen we weer op vakantie naar land X of Y?’ en ‘wat gebeurt er als een land ineens op slot gaat door een tweede golf coronabesmettingen?’. Over dat laatste is Kok duidelijk: “Dan gaat de reisorganisatie je repatriëren. Dat is niet de taak van premier Rutte of Buitenlandse Zaken, maar van het bedrijf waar je je pakketreis hebt geboekt. Anders ligt het wanneer je losse tickets hebt gekocht en daarmee een airbnb huurt in Rome of Barcelona. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor je terugreis.”

Beluister hier het volledige interview met Petra Kok.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht