bel redactie 074 - 256 66 99

AUDIO | Anderhalve meter op terrassen, het valt niet mee

Gepubliceerd op: 19/06/2020

AUDIO | Anderhalve meter op terrassen, het valt niet mee

Drie niet nader genoemde horecaondernemers in Twente kregen deze week een dwangsom van 7.500 euro, omdat hun zaak dan wel hun terras te vol zat. Plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Twente Patrick Welman stelde in 1Twente Vandaag dat er niet zomaar en niet snel geldboetes gegeven worden.

Iedereen die de laatste tweeëneenhalve week een terrasje heeft gepikt, heeft het kunnen constateren. Het valt niet mee met die anderhalvemetermaatregel in de horeca. Mensen die overduidelijk niet uit een huishouden komen, zitten gezellig ouderwets dicht bij elkaar. Er wordt geknuffeld, aan elkaar gezeten, hoofd aan hoofd gekletst, ook om boven muziek uit te kunnen komen, soms. We doen alles wat mensen doen, als het leuk is. Maar het mag niet.


Drie horecaondernemers waren de pineut. Dat valt - kun je zeggen - nog mee. Welman, ook burgemeester van Oldenzaal, stelde in 1Twente Vandaag dat er dan al het nodige aan water naar de zee was gestroomd. “Dit was niet voor het eerst. Deze ondernemers zijn al eerder aangesproken.”

Volgens Welman wordt er niet meteen een boete opgelegd. “We gaan eerst in gesprek over hoe je kunt voorkomen dat zo’n situatie zich voordoet. Merken we dat de ondernemer zich er niet aan houdt, ondanks afspraken en waarschuwingen, ja dan kunnen we niet anders dan optreden.”
Over de gemeente of gemeenten waar de boetes vielen liet Welman zich niet uit. “We hebben afgesproken dat dat niet aan ons is.”

Welman zei uit te zien naar de persconferentie van het kabinet, volgende week. “We hopen dat er dan meer duidelijkheid komt, meer verlichting misschien. Dat zal ook helpen voor het draagvlak van de maatregelen bij ondernemers en klanten.” Foto: Oldenzaal.nl

Luister hier naar het hele gesprek met Patrick Welman.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht