bel redactie 074 - 256 66 99

Apollo 8 sluit competitie met overwinning af

Gepubliceerd op: 01/04/2019

Apollo 8 sluit competitie met overwinning af

Op zaterdag 30 maart speelde Apollo 8 haar laatste wedstrijd van het volleybalseizoen. Dros/ Alterno uit Apeldoorn werd met 3-1 verslagen. De debutant in de eredivisie sloot hiermee de competitie af en eindige op een zevende plek.
Een week eerder had de Bornse formatie zich al veilig gespeeld met een 0-3 overwinning op Pharmafilter US. Ook tegenstander Dros/ Alterno was door de winst van Apollo 8 zeker van lijfsbehoud. Voor de wedstrijd in Borne stond niks meer op het spel, maar de ploeg van Thijs en Bart Oosting was erop gebrand om voor thuispubliek de competitie goed af te sluiten. Apollo 8 wist dit waar te maken en won de wedstrijd met 3-1 (25-12, 18-25, 25-23 en 25-9).

Goed debuut op hoogste niveau
‘We kijken terug op een goed seizoen en het is mooi dat we dat vandaag met winst hebben afgesloten’, vertelt speelster Benthe Olde Rikkert. ‘Met het bereiken van de bekerfinale en handhaving in de eredivisie zijn de vooraf gestelde doelen behaald. Zuur was dat Marlon Stevelink (spelverdeelster) vandaag is uitgevallen met een blessure. We bedanken iedereen voor de support in het afgelopen seizoen’.

Wedstrijd in teken van afscheid
‘Het is fijn dat we de play out goed hebben afgesloten. Met drie overwinningen en een nederlaag eindigen we als nummer zeven van Nederland. Naast het bereiken van de bekerfinale is dat een goed resultaat’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Vandaag kregen alle speelsters speeltijd en daarnaast stond de wedstrijd in het teken van afscheid van een aantal speelsters. Inge Molendijk en Carlijn Oosterlaken werden tijdens het seizoen aan de selectie toegevoegd en stoppen als speelsters. De twee jonge talenten Floor Steenwelle en Tess Leemreize hebben dit jaar mogen snuffelen aan de eerste selectie. Volgend jaar zien we hen terug in de dameslijn van Apollo 8. Ook stoppen Benthe Olde Rikkert (vier jaar eerste team), Marlon Stevelink (twee jaar eerste team) en Antoinette Posthuma. Zij namen zaterdag ook afscheid. Laatstgenoemde viel dit seizoen helaas uit met een ernstige knieblessure. Zij speelde dit jaar haar zestiende seizoen in de eredivisie. Ze mag met recht een volleybalicoon genoemd worden en we zijn er trots op dat ze de laatste drie jaar bij Apollo 8 heeft gespeeld. Naast enkele speelsters werd ook stil gestaan bij data analist en assistent Bastiaan Roelofs. Hij was drie jaar verbonden aan de eerste selectie en stopt na dit seizoen’.

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht