bel redactie 074 - 256 66 99

Ambtenaren mogelijk meer op de fiets naar nieuw stadkantoor

HENGELO Hoe groot de ‘ambtelijke’ parkeerdruk wordt als gevolg van de opening van het nieuwe Hengelose stadskantoor in 2019 is nog niet duidelijk, maar naar verwachting zullen er meer ambtenaren per fiets of met het openbaar vervoer komen door de centrale ligging. Bovendien gaat de gemeente het gebruik van de fiets stimuleren.


Binnenkort wordt er onder de gemeente-ambtenaren ook een enquête gehouden over hoe ze verwachten naar het nieuwe stadskantoor te reizen. Dan komt er meer duidelijkheid. In elk geval gaat de gemeente het gebruik van de fiets bevorderen, want men hecht aan fitte ambtenaren. Daarom komen er in het stadskantoor ook douches en opladers voor e-bikes.

Het college van B en W geeft dit aan in een reactie op het plan van ProHengelo om in totaal 300 parkeerplaatsen te huren in de parkeergarages De Beurs en Thiemsbrug. Maar dat komt wat te vroeg: er moet een ‘samenhangende aanpak’ van parkeren in de binnenstad op tafel komen. En daarmee gaat een projectgroep aan de slag.

Die groep is samengesteld uit vertegenwoordigers van de gemeente, Stichting Centrummanagement Hengelo, ondernemers en vastgoedeigenaren. De groep gaat een parkeerplan uitwerken met oplossingen voor de korte en lange termijn. Het gebruik van parkeergarages, waar ambtenaren tegen een vriendelijke bedrag hun auto kwijt kunnen, wordt daarbij ook bekeken.