bel redactie 074 - 256 66 99

Alternatieve terrassen centrum Hengelo te duur

HENGELO Er komen geen alternatieve horecaterrassen in de periode dat het Burg. Jansenplein op de schop gaat. “Dat is te duur”, reageert Freddy Rollman van eetcafé De Blauwe Engel. “Bovendien is de duur van het reconstructieproject ingekort tot 1 april. Ik hoop dus op een zachte winter.”


In overleg met de uitbaters aan het Burg. Jansenplein heeft de gemeente naar de mogelijkheden van alternatieve terrassen gekeken: de bestaande terrassen moeten namelijk tijdelijk verdwijnen in verband met de werkzaamheden. Zo zou De Blauwe Engel een terras om de hoek, voor het pand van voormalige speelgoedwinkel Mickey kunnen optuigen. Ook Stravinsky kan de hoek om, op de Wemenstraat. De gemeente bekeek de juridische haalbaarheid.

Maar de ondernemers maken geen gebruik van die mogelijkheid vanwege de te hoge kosten in relatie tot de korte periode. Eerder uitte Rollman zijn zorgen over de gevolgen van de ingreep. Zo vreesde hij dat medewerkers tijdelijk zonder werk zouden komen te zitten en mogelijk ook niet terug zouden komen als ze tijdelijk elders aan de slag zouden gaan. Volgens Berto Mulder, voorzitter van de Hengelose afdeling van Kon. Horeca Nederland, zouden de gevolgen wel meevallen.

Het college van B en W heeft overigens nog een nieuw voorschrift vastgelegd voor de winterterrassen in de binnenstad, in het kader van het nieuwe terrassenbeleid. De terrasschotten met een hoogte van twee meter blijken niet te voldoen. Daarom zijn nu ook zijpanelen met een maximale hoogte van 2,50 meter toegestaan.