bel redactie 074 - 256 66 99

Agendaberichten - week 10

Kort overzicht met activiteiten en evenementen in Hengelo de komende weken.

Antigona komt in schouwburg Hengelo

Floris Visser, artistiek directeur van Opera Trionfo, presenteert vrijdag 30 maart om 20:00 uur zijn nieuwste productie Antigona van Tommaso Traetta, naar de tragedie van Sophocles. Visser, Nederlands meest succesvolle jonge operaregisseur, was de eerste Nederlander die door de Bolshoi Opera in Moskou werd uitgenodigd voor een gastregie, Così fan tutte in 2014, waarmee hij 2 keer werd genomineerd voor het Gouden Masker.

Hulp met belastingaangifte bij Bibliotheek

In de maanden maart en april is er een gratis belastingspreekuur elke maandag van 11.00-13.00 uur in Bibliotheek Hengelo. Ervaren vrijwilligers van Hulpdienst Hengelo en SeniorWeb Hengelo, zullen hierbij aanwezig zijn om mensen te helpen met vragen over de aangifte, hun DigiD en computergebruik. In de bibliotheek kun je gebruik maken van computers met een veilige internetverbinding, tevens kun je via een speciale PC(met extra privacy) je belastingaangifte gratis printen.

Rommel en platenmarkt

Muziekvereniging, De Eendracht uit Hengelo, houdt op zaterdag 17 maart een rommel- en platenmarkt houden met een ruim aanbod van vinyl. De rommelmarkt vindt binnen plaats vindt, dus geen hinder van de weersomstandigheden. In het clubgebouw van De Eendracht van 9.00-12.00 aan de Steenbokstraat 217 te Hengelo. De toegang is gratis.

Speurneuzen

Op elke tweede vrijdag van de maand vanaf 13.00 uur ‘Speurneuzen in Museum Hengelo’, met het helpen vinden van de ontbrekende gegevens op oude foto’s. Vrijdag 9 maart in het Auditorium van het museum aan de Beekstraat 51 te Hengelo, waarbij de toegang gratis is.

Repair Café Hengelo

Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waarbij het draait om het (samen) repareren, met deze maand aandacht voor het herstel van zomergoed. Op zaterdag 10 maart van 10.00-13.00 uur het Repair Café in Wijkcentrum “de Tempel” in de Kasbah, Booggang 2 te Hengelo. Meer info op repaircafehengelo.nl, detempel-hengelo.nl of oyfo.nl.

Rijbewijskeuring voor Senioren

Voor verlenging van het rijbewijs en keuring kunnen senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 17 maart, 7 en 21 april en vervolgens twee keer per maand bij Lansinkveste Bedrijven- en kantorencentra, Lansinkesweg 4. Leden nemen contact op met Carintreggeland op 088-3677000, niet leden bellen met het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Via de website rijbewijskeuringsarts.nl kun je zelf een datum reserveren.

Boekenweek

Hengelo Leest, Boekhandel Broekhuis, Metropool en Bibliotheek Hengelo organiseren weer de Boekenballade waarbij op donderdag 15 maart muziek en literatuur elkaar een handdruk gaan geven, aanvang 19.00 uur in het café van Metropool. Gratis entree. De Boekenweek is van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018.

Start nieuwe groep Cool2Bfit

Maandag 19 maart start een nieuwe groep met het programma Cool2Bfit, een sportief programma dat zich richt op leefstijlverandering voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 7 tot 13 jaar. Kinderen kunnen samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding, verandering aanbrengen in hun leefpatroon. Een intensief programma voor een half jaar onder begeleiding van een diëtist, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Gemeente Hengelo en de eigen zorgverzekering vergoeden grotendeels de kosten. Meer info is te vinden op de website cool2bfit.nl of neem contact op met Sandra Wezenberg, Fysiotherapie Kompas. Telefoon: 074-2504134.

Proat in de Stroat

Op vrijdag 9 maart Proat in de Stroat van 10.00-12.00 uur, waarbij ook beelden te zien zijn van de Elfstedentochten van weleer. In de week op vrijdag 16 maart wordt de VoorjaarsModeshow gehouden , verzorgd door Stegge Mode uit Winkelcentrum Groot Driene. Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd, Anthoniusstraat 52 te Hengelo.