bel redactie 074 - 256 66 99

Afblazen nieuwjaarsduik landelijk nieuws

Gepubliceerd op: 24/12/2019

Het is kerstmiddag 16.00 uur. De telefoon van Errol Herder, coördinator van sportvereniging H.G.V. gaat voor de zoveelste keer over. Gisteren kondigde de vereniging een nieuwjaarsduik aan in het water van de Kleigaten van Rientjes, maar ze moesten het evenement dezelfde dag nog annuleren. Herder moest na dit slechte nieuws opnieuw een persbericht laten uitgaan. Op het laatst voegde hij nog een regeltje toe. “Of iemand een nog bestemming wist voor 30 kg erwtensoep? Hiermee wilden we eigenlijk zeggen hoe druk we zijn geweest met de voorbereidingen.” Deze laatste boodschap trok tot grote verbazing van Herder landelijke media- aandacht. “Ineens werd ik gebeld door de NOS, NU.nl, Sky Radio en zelfs 3FM Serious Request en het gaat allemaal over de erwtensoep”, vertelt de coördinator.


Op het laatst voegde hij nog een regeltje toe. “Of iemand een nog bestemming wist voor 30 kg erwtensoep? Hiermee wilden we eigenlijk zeggen hoe druk we zijn geweest met de voorbereidingen.” Deze laatste boodschap trok tot grote verbazing van Herder landelijke media- aandacht. “Ineens werd ik gebeld door de NOS, NU.nl, Sky Radio en zelfs 3FM Serious Request en het gaat allemaal over de erwtensoep”, vertelt de coördinator.

Hij is overrompeld door alle aandacht: “ Het is allemaal erg dubbel. Ik ben de hele dag bezig geweest om mensen af te bellen en dat was voor velen teleurstellend. Dan ineens alle media-aandacht en word je gebeld door 3FM Serious Request, de NOS, NU.nl en Sky Radio. Dat is positief maar het is een zware domper dat de nieuwjaarsduik niet doorgaat in Hengelo. Dat is het echte nieuws.” In november meldde de vereniging het plan bij de gemeente. “De medewerkster was meteen enthousiast en dacht zelfs met ons mee. Ons voorstel om de duik te organiseren in het Watertorenpark werd afgeketst. De kwaliteit van het water zou niet worden gecontroleerd. De medewerkster stelde toen voor de duik te houden in de Kleigaten Rientjes. Dit plan hebben we verder uitgewerkt.” Het bericht ging naar buiten en de vereniging klopt weer aan bij de gemeente. Net iets te laat, blijkt nu. “We hadden dit moeten melden via een digitaal formulier.”

Volgend jaar komt er een nieuwe poging om de duik te organiseren. De sportvereniging heeft al aanbiedingen gehad uit andere gemeenten om daar de duik te houden. “Die hebben we afgeslagen. Hengelo heeft dit evenement niet en daarom willen we graag hier de nieuwjaarsduik organiseren.” Hengelo Sport heeft ook aangeboden om volgend jaar samen op te trekken bij de organisatie.

En hoe zit het met de erwtensoep? “We hebben al veel suggesties gehad. De soep is tot eind november 2020 houdbaar dus er is voldoende tijd om na te denken over de bestemming."

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht