bel redactie 074 - 256 66 99

Achterban SP Hengelo nu niet voor ingrijpende wijzigingen Marktplein

Gepubliceerd op: 25/06/2019

Achterban SP Hengelo nu niet voor ingrijpende wijzigingen Marktplein

Leden van de SP Hengelo zijn op dit moment niet voor ingrijpende wijzigingen op het Marktplein. Dat blijkt uit een speciaal ingelaste vergadering waarin leden zich uitspraken over het afblazen van een replica van het Hijschgebouw.

Tijdens de SP-bijeenkomst werd de conclusie getrokken dat de meeste Hengeloërs niet weten hoeveel moois er momenteel wordt gerealiseerd in de stad. Er werd gewezen op herinrichting van de Enschedesestraat, de ontwikkeling van een evenementenplein, het industrieplein dat ingrijpend verandert tot een groen skatepark en de omvorming van het vroegere V&D-pand tot appartementencomplex.

Om die reden wil de achterban van de partij wachten tot duidelijk is hoe al het andere eruit komt te zien. "Vraag dan de inwoners nog eens, doe nu geen grote onomkeerbare dingen,” aldus één van de aanwezigen. Een reactie die veel bijval kreeg vanuit de zaal.

In 2018 stemden de leden van de SP nog in met het coalitieprogramma en een markthal op het plein. Hiermee lijkt de partij op dat punt lijnrecht tegenover coalitiepartner ProHengelo te staan, die nog steeds voorstander is van de komst van een markthal op het plein. Wethouder Bas van Wakeren zei na het afblazen van het huidige plan dat een Hijschkamer op het marktplein in aangepaste, kleinere vorm, tot één van de mogelijkheden kan behoren. Het college wil nu met een nieuw plan komen, dat begin 2020 op tafel moet liggen en dat een breed draagvlak heeft bij de inwoners van de stad.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht