bel redactie 074 - 256 66 99

900 VMBO'ers bezoeken de Bouwontdekdagen 2018

Hoe maak je VMBO'ers enthousiast voor een bouwopleiding? Nou, door ze met de bus op te halen en het ze zelf te laten ontdekken. Zo’n 900 vmbo-leerlingen bezoeken op woensdag 21 en donderdag 22 februari de Bouwontdekdagen 2018 in het nieuwe Techniekhuis Twente aan de Lansinkesweg 30 in Hengelo.

Na aankomst in het Techniekhuis doorlopen de leerlingen in anderhalf uur tijd een programma vol doe-activiteiten en wetenswaardigheden over de bouw. Als de carrousel geheel is doorlopen neemt iedere vmbo-leerling, ter herinnering, een zelfgemaakte en unieke bureaulamp mee naar huis.

Techniekhuis Twente is het nieuwe opleidingenloket die mensen opleidt voor het vak van timmerman, schilder, installatiemonteur of interieuradviseur. Het huis is een intensieve samenwerking tussen verschillende opleiders in de bouw, waaronder het ROC van Twente.

Doel van de Bouwontdekdagen is om jongeren van het vmbo kennis te laten maken met het -nu nog onverbouwde- Techniekhuis Twente, ze warm te laten lopen voor innovatieve technieken en de keuze voor een bouwgerelateerde MBO-opleiding te laten overwegen.