bel redactie 074 - 256 66 99

34ste editie Auni zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 29 december

Op zaterdag 29 december 2018 wordt voor de 34ste maal het multiculturele Auni zaalvoetbaltoernooi gehouden. Aan het jaarlijks terugkerende evenement nemen jongeren deel van verschillende nationaliteiten. Zij strijden in 24 teams uit heel Nederland tegen elkaar om de grote Auni - wisselbeker. De titelverdediger (winnaar 2016 en 2017) is het sterke team El Ninios uit Amsterdam. Dit jaar wordt voor het eerst een knock-out ronde ingevoerd. Deze ronde is voor de teams die 1e of 2e eindigen in de kwartfinale - poules.

Het Auni zaalvoetbaltoernooi staat bekend om zijn hoge spelniveau, want ieder jaar maken verschillende topspelers deel uit van het sterke deelnemersveld. Met onder meer voetballers die elders spelen op niveau hoofdklasse tot eredivisie, verschillende internationals en bekende straatvoetballers. Ook dit jaar heeft de organisatie geprobeerd om een sterk deelnemersveld te krijgen met spelers als: Ahmed Lak, Serdar Gokkaya, Eric Verstappen, Nassir Aissati, Ilias Arssi, Kemal Gezer, Cihan Özcan, Hicham Ziyech, Younes Afazzaz, Samir Makhoukhi, Abdelhafid Ababou, Mike te Wierik, Omar Nejjari, Adem Koçak, Karim Ajnane, Evren Korkmaz en Umut Agir.

De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI. Deze stichting heeft ten doel, het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen.

34ste editie Auni zaalvoetbaltoernooi, zaterdag 29 december
Sporthal Veldwijk: 09:00 - 20:00 uur / Sporthal Hasseler Es: 10:30 - 13:00 uur.
De kwartfinales zullen worden gespeeld in Veldwijk vanaf 14:30 uur en de prijsuitreiking is rond 20:15 uur.