bel redactie 074 - 256 66 99

26 verwaarloosde katten uit vervuilde woning gehaald

Gepubliceerd op: 12/01/2018

26 verwaarloosde katten uit vervuilde woning gehaald

Uit een vervuilde woning in Enschede zijn donderdag 26 verwaarloosde katten weggehaald. Medewerkers van het Dierenopvangcentrum Enschede waren een dag lang bezig met het vangen van de veelal erg wilde dieren.

De katten waren eigendom van een 68-jarige vrouw, die een teruggetrokken bestaan leidde. Haar dieren gaven al geruime tijd overlast in de buurt, reden waarom de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming haar met bestuursdwang zelf tot maatregelen aanspoorde. Zij moest met de katten naar de dierenarts en diende kattenbakken te plaatsen.

Dwang
Donderdag, bij een controle, werd geconstateerd dat de vrouw geen actie ondernomen had. „Toen zijn wij, na overleg met de Dierenpolitie Enschede, de GGD en de woningbouwvereniging, de woning onder dwang binnengegaan”, zegt inspecteur Willem Wannyn van de Dierenbescherming. „Tot in de lades van de oven in de keuken werden katten aangetroffen.”

Bloederig
Veel van de katten waren mager, behoorlijk ziek en hadden bloederige diarree. Wannyn: „Op advies van de dierenarts hebben we de katten vervolgens in beslag genomen. Ze worden op een speciaal opvangadres verder onderzocht en verzorgd. Erg triest dat dit voorkomt in Nederland; een uit de hand gelopen situatie waarin dier, maar ook mens de dupe zijn”, benadrukt hij.

Zwerfkatten
De vrouw betaalde keurig haar maandelijkse huur, maar de woning was compleet vervuild. Zij is tijdelijk bij een kennis ondergebracht. Buurtbewoners hebben inmiddels een brief gekregen, waarin zij worden gevraagd hun eigen katten een tijdje binnen te houden. Er worden namelijk de komende tijd ook zwerfkatten in de buurt weggevangen. Niet alle katten van de vrouw waren donderdag namelijk in de woning.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht