bel redactie 074 - 256 66 99

11e Slingerbeurs maakt Hengelo sterker

Op vrijdag 8 maart is de 11e Slingerbeurs gehouden in de Gieterij van het ROC. In het belang van Hengelo hebben 93 aanbiedende bedrijven met 102 vragers 351 matches gemaakt voor een waarde van € 161.918. Ook Radio Hengelo TV / 1 Twente Hengelo was een van de deelnemers.


Als een soort makelaar verbindt De Slinger het hele jaar door bedrijven die mankracht of uren aanbieden aan lokale non-profit organisaties met een vraag. Deze partijen maken matches met gesloten beurs. Eens per jaar gebeurt dat live op de Slingerbeurs. Voor de 11e Slingerbeurs op 8 maart jl. hadden zich 93 aanbieders en 102 vragers aangemeld.

Vlak voordat Margo Koopman, directeur van het ROC, om 14.30 de gong slaat om de beurs te openen, is het een drukte van jewelste. Langs weerszijden van de hal staan 55 tafel opgesteld. In het midden prijkt een grote parasol waaronder 94 aanbiedingen hangen van maatschappelijke organisaties en van bedrijven die geen vertegenwoordigers hebben gestuurd. Achter de statafels staan 93 personen klaar met een aanbod. Vragers staan met een lijst met mogelijke matchpartners in hun hand te popelen om hun vraag voor te leggen en afspraken te maken. Na de gongslag vormen zich rijen voor de statafels en vult de hal van de Gieterij zich met enthousiaste bedrijvigheid. Fraai gekostumeerde Hoekmannen en Hoekvrouwen ondersteunen onervaren vragers en wijzen hen op mogelijke matchpartners. Als er een match gemaakt is kunnen zij hun matchformulier laten controleren en inleveren bij de ‘Poortwachters’ aan het einde van de beursvloer. Notarissen Jan Jaap Suwijn en Ruud Marres ondertekenen het formulier en Frank Tijscholte van accountants KroeseWevers checken de waarde van de match. Medewerkers van CarintReggeland houden als ‘Rekenkamer’ het aantal matches en de totaal verhandelde waarde bij. Om het halve uur roept spreekstalmeester Willem Habers, projectleider bij het ROC, enthousiast de stand van zaken om en vertelt hoe lang de aanwezigen nog kunnen handelen. Ook vlak voor het einde van de beurs sluiten de partijen nog matches totdat om 16.00 uur Frank Kerckhaert, voorzitter van De Slinger, de beurs met een gongslag sluit. Een half uur na sluiting maakt hij de uitslag bekend: 351 matches met een waarde van € 161.918. Sociale betrokkenheid, omgezet in daadkracht!