bel redactie 074 - 256 66 99

"Zonder hulp uit Den Haag WMO-tekorten Hengelo niet weg te werken”

De gemeente Hengelo wordt de komende jaren geconfronteerd met stijgende tekorten op de jeugdzorg en de WMO. Wethouder Mariska ten Heuw zegt dat de gemeente het zonder hulp uit Den Haag niet gaat redden om die tekorten weg te werken.

Bij de presentatie van het nieuwe coalitieprogramma werd deze week al duidelijk dat de komende jaren pijnlijke maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat tekorten verder oplopen. Die kunnen die nu nog worden opgevangen door geld te halen uit de algemene reserve.

Ten Heuw: “De eerste jaren zullen we zeker geconfronteerd worden met tekorten op jeugdzorg en WMO, ik ben blij dat de coalitie bereid is om de komende jaren deze tekorten uit ons spaarpotje “Algemene Reserve” te compenseren."

De Hengelose leden van de SP hebben woensdag coalitiedeelname van de partij goedgekeurd. Unaniem sprak de ledenvergadering haar vertrouwen uit in wethouderskandidaat Mariska ten Heuw en de gemeenteraadsfractie van de SP. De leden denken dat met het nieuwe coalitieprogramma Hengelo goed bestuurd kan worden en dat in Hengelo de SP herkenbaar aanwezig blijft.