bel redactie 074 - 256 66 99

Zilveren Erepenning voor honderdjarig Geerdink Fietsen Hengelo

Ronald Geerdink en zijn vrouw Marita hebben de Zilveren Erepenning ontvangen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Geerdink Fietsen Hengelo. Ronalds opa Gerrit-Jan Geerdink startte in 1918 een handel in rijwielonderdelen. De winkel is de afgelopen honderd jaar uitgegroeid tot een begrip in Hengelo.

Geerdink Fietsen Hengelo kent zijn oorsprong aan de Achterhoekse Molenweg en verwerd in de loop der jaren tot een echt Hengelo’s familiebedrijf. In 1931 betrok Gerrit-Jan Geerdink een pand aan de Geerdinksweg waar zijn zoon, Gerrit -Jan junior, de zaak samen met zijn vrouw Gerri vanaf 1963 leidde.

Inmiddels heeft hun zoon Ronald de fietsenhandel overgenomen samen met zijn vrouw Marita en staat de vierde generatie in de startblokken. De winkel is onlangs nog flink verbouwd, met een nieuwe ingang, een overdekte hal en LED- verlichting. ‘Jullie zijn klaar voor de volgende honderd jaar’, aldus wethouder Gerrits bij de uitreiking.

De Gemeentelijke Erepenning is een onderscheiding voor personen of verenigingen die zich langere tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Aan verenigingen wordt de Erepenning uitgereikt bij jubilea van 50, 75 en 100 jaar.