bel redactie 074 - 256 66 99

Schouwburg Hengelo gaat de wijken in 'on tour'

Gepubliceerd op: 29/07/2019

 Schouwburg Hengelo gaat de wijken in 'on tour'

Schouwburg Hengelo gaat 'on tour.' Op vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus organiseert het theater in samenwerking met Kulturhus Hasselo het festival ‘Schouwburg Hengelo on Tour: Hasselo’. Tijdens dit festival zijn op het plein voor het Kulturhus diverse optredens te zien. Ook wordt een Uitmarkt gehouden en een buitenfilm vertoond.

De reden dat Schouwburg Hengelo 'on tour' gaat, is dat het theater meer inwoners wil laten kennismaken met wat het te bieden heeft op cultureel gebied. Het was ook een wens van de gemeenteraad dat de Schouwburg écht een theater van de stad wordt en op een laagdrempelige manier voor meer verbinding zorgt. Om dat te realiseren is een stadsprogrammeur aangesteld.

Het driedaagse festival ‘Schouwburg Hengelo on Tour: Hasselo’ wordt op vrijdagavond geopend met een muzikale buitenfilm op het plein. Op zaterdag is er een Uitmarkt om het culturele seizoen mee af te trappen, met een informatiemarkt en muziek- en dansoptredens op het buitenpodium.

Tijdens de Uitmarkt presenteren verenigingen die actief zijn bij Kulturhus Hasselo zich en zijn er voorproefjes te zien van voorstellingen die het theaterseizoen 2019-2020 in Schouwburg Hengelo te zien zijn. Op zondag zal het festival worden afgesloten met een koffieconcert. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom Kulturhus Hasselo en zijn gratis toegankelijk.

Bron: Schouwburg Hengelo

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht