bel redactie 074 - 256 66 99

"Hengelo bakt" nieuw feestelijk kinderprogramma Koningsdag

Hengelo bakt is dit jaar een nieuw onderdeel van Koningsdag in de Wemenstraat. Het belooft op 27 april een feestelijk en smakelijk evenement te worden door en voor kinderen. Hengelo bakt betreft een samenwerking tussen de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) en banketbakkerij Gustaf aan de Wemenstraat.

Kinderen kunnen van 8 tot en met 11 april gratis bakmeel afhalen bij Gustaf. Ook krijgen ze een recept en een inschrijfformulier met alle voorwaarden. De speciaalzaak van eigenaar Jan Taken is een begrip in Hengelo en omstreken. Gustaf is onder meer bekend van het Hengeloërtje, een koekje in de vorm van de Hengelose stadhuistoren, een populair cadeau artikel.

Kinderen kunnen van 8 tot en met 11 april gratis bakmeel afhalen bij Gustaf. Ook krijgen ze een recept en een inschrijfformulier met alle voorwaarden. De kinderen gaan thuis met het bakmeel aan de slag. De resultaten kunnen vlak voor Koningsdag bij Gustaf ingeleverd, waarna ze door een deskundige jury worden beoordeeld. Er zijn prijzen voor onder meer de lekkerste en leukste koekjes en voor de mooist aangeklede kraam.

De kinderen verkopen op Koningsdag hun zelfgemaakte baksels op kramen die door de Hengelose Oranje Vereniging gratis ter beschikking worden gesteld. Deelname staat open voor zo’n driehonderd kinderen in de basisschoolleeftijd en iets daarboven. HOV-voorzitter Eddon Janssen: ‘’Hengelo bakt vormt samen met de kleedjesmarkt één groot kinderfeest. Beide programma onderdelen vullen de gehele Wemenstraat, van Gustaf tot en met Stravinsky.’’

Hengelo bakt start samen met de kleedjesmarkt vanaf 06.00 uur. De prijsuitreiking is op Koningsdag.

(Foto: Hengelo Bakt)