bel redactie 074 - 256 66 99

Geen verbod op tentoonstelling Real Human Bodies in Hengelo

De tentoonstelling Real Human Bodies, die van donderdag tot en met zondag in het Hazemeijercomplex wordt gehouden, gaat gewoon door ondanks de discussie over de herkomst van de lichamen. Raadslid Hugo Koetsveld van de SP vroeg dinsdagavond tijdens de raadsvergadering of een verbod op de expositie mogelijk zou zijn.

“Wij hebben vernomen dat er onduidelijkheid is over de herkomst van de lichamen en dat mensen bij leven geen toestemming hebben gegeven voor het tentoonstellen van hun lichaam”, aldus Koetsveld. Burgemeester Schelberg antwoordde dat de gemeente geen instrumenten heeft om de expositie te verbieden. Alleen de politie en het openbaar ministerie kunnen dat. Bovendien is er voor de tentoonstelling geen vergunning nodig, aangezien die past binnen het bestemmingsplan.

Real Human Bodies is een rondreizende tentoonstelling waarbij menselijke lichamen, skeletten, ledematen en organen worden getoond. De expositie heeft als doel de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven.