bel redactie 074 - 256 66 99

'Geen risico's door ratten in Hengelose kinderboerderij'

Gepubliceerd op: 16/11/2017

'Geen risico's door ratten in Hengelose kinderboerderij'

HENGELO De bezoekers van de kinderboerderij lopen geen gevaar door de rattenoverlast. Daarover zijn geen incidenten bekend, antwoordt het college van B en W op vragen van raadslid Leo Janssen (Lokaal-Hengelo). Soms verdwijnt er wel een jonge duif, maar daarbij kan ook een hermelijn of steenmarter de schuldige zijn. “En dat gebeurde in het verleden ook al.”


Janssen toonde zich ongerust over het rattenprobleem bij kinderboerderij ’t Weusthag aan de Van Alphenstraat. Het college beaamt dat de overlast is gegroeid: in twee maanden tijd zijn er zo’n 120 ratten gevangen. Dat heeft verschillende oorzaken, volgens de gemeente. Enerzijds heeft het te maken met rioolwerkzaamheden in de Hengelose Es, waardoor ratten op zoek gaan naar een andere plek. En bij de kinderboerderij vinden ze gemakkelijk voedsel.

Anderzijds is de overlast het gevolg van het feit dat er sinds begin van dit jaar alleen nog maar ‘in uiterste noodzaak’ gif mag worden gebruikt. Daarom worden nu lokdozen en zogenaamde ‘rattenhotels’ ingezet. En die zijn minder effectief dan gif. Maar de laatste weken worden minder ratten gevangen. De maatregelen hebben blijkbaar toch effect, aldus de gemeente.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht