bel redactie 074 - 256 66 99

'Full Swing' aan de slag met het Marktplein

Het zomerreces staat voor de deur, maar zomerreces of niet, als het aan de nieuwe wethouder Bas van Wakeren ligt, dan heeft de herinrichting van het Hengelose marktplein topprioriteit. En dus wil hij 'full swing aan de slag.'

Maandag waren vertegenwoordigers van architectenbureau West 8 in Hengelo om te praten over de invulling van de replica van het Hijschgebouw dat op het marktplein moet gaan verrijzen. Het bureau uit Rotterdam won eind vorig jaar de verkiezing voor herinrichting van het Marktplein.

Het nieuwe college heeft zichzelf een deadline gesteld. Als op 1 april 2019 geen invulling is gevonden voor het Hijschgebouw, dan gaat het plan alsnog van tafel en moet er iets nieuws worden bedacht. De komende maanden zijn dus cruciaal om te zorgen dat de toekomstige hal een goeie bestemming krijgt en de markt een make-over krijgt waar de stad écht iets aan heeft.

Van Wakeren denkt zelf aan combinatie van een commerciële en culturele invulling. "Het belangrijkste is dat het een aanjager wordt en mensen naar de stad trekt." Wat het dan moet gaan worden, daarover wil de wethouder graag in gesprek met creatievelingen die willen meedenken. Als het nodig is dan zelfs denkkracht organiseren in de regio én met kampioenen bij elkaar. "De gemeente kan een gebouw op de markt neerzetten, maar ideeën moeten uit de stad komen. Samen moeten we het doen, alleen kan de gemeente het niet."