bel redactie 074 - 256 66 99

'Enschedees Wilminktheater wil samengaan met Rabotheater in Hengelo'

Gepubliceerd op: 21/04/2017

'Enschedees Wilminktheater wil samengaan met Rabotheater in Hengelo'

De Hengelose CDA-fractie wil het Rabotheater in Hengelo en het Wilminktheater in Enschede onderbrengen in 'een stevig professioneel podium onder één directie die stevig in het zadel zit'. "Wij denken dat daar voor alle podiumliefhebbers in onze stad voordelen uit te halen zijn. En ook dat dit kan leiden tot een toekomstbestendige exploitatie", stelt de fractie.

Het Rabotheater heeft ernstige financiële problemen. De gemeenteraad moet voor de zomer een oplossing vinden. "Het roer moet om", vindt het CDA Hengelo. "Wij willen een breed toegankelijk podium voor jong en oud, om van te genieten óf om zelf op te schitteren."

Het CDA is niet de enige partij in Hengelo die zich uitspreekt voor een nieuwe samenwerking met het Wilminktheater. Een onderzoek naar samenwerking tussen de schouwburgen in Enschede en Hengelo mislukte eerder. Maar ook de D66-fractie is nu voor: "Wij willen de samenwerking met grote speler Enschede wel weer bezien. Het gaat ons niet alleen om Hengelo. De schouwburg moet uitstraling hebben naar heel Twente."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Reinier van Willigen

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht