bel redactie 074 - 256 66 99

Energiecentrale DEC Noord in Hart van Zuid officieel geopend

Gepubliceerd op: 06/06/2019

 Energiecentrale DEC Noord in Hart van Zuid officieel geopend

De nieuwe energiecentrale, DEC Noord aan de Laan Hart van Zuid is donderdag officieel geopend. Wethouder Mariska ten Heuw en Joep Weerts van Ennatuurlijk deden de opening door in Metropool een timlapse-film te starten begeleid door Helga van Leur.

DEC Noord is voorzien van de nieuwste en duurzaamste technologieën. In de centrale wordt de restwarmte, die van Nouryon afkomstig is, opgewaardeerd tot een temperatuur die hoog genoeg is om huizen te verwarmen (70 graden).

Sinds vorige maand levert DEC de restwarmte aan het ROC van Twente, Techniekhuis en ruim 250 woningen (Laan Hart van Zuid en Brouwerijterrein). De ambitie is om op termijn 5.000 woningen en 500.000 m² aan bedrijven en instellingen te voorzien van duurzame industriële restwarmte.

De realisatie en ingebruikname van DEC Noord is het sluitstuk van de aanleg van het transportnet van het warmtenet, ook wel ruggengraat of backbone genoemd.

Mijlpaal vieren De bouw van DEC is begonnen in september 2018 in opdracht van de partners van het Warmtenet Hengelo (Ennatuurlijk, Firan en gemeente Hengelo). In Hengelo staan nu twee DEC’s: DEC Zuid bevindt zich aan de Twekkelerweg. De partners voor de realisatie van de DEC grepen de mijlpaal vanmiddag aan om onder leiding van Helga van Leur een debat te organiseren over klimaat en duurzame energie.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht