bel redactie 074 - 256 66 99

'Als je wilt leren boogschieten, dan is De Vrije Schutter dé club'

Gepubliceerd op: 20/05/2019

'Als je wilt leren boogschieten, dan is De Vrije Schutter dé club'

Handboogsportvereniging De Vrije Schutter is deze week de Club van de Week.

De nieuwe schietbaan van handboogsportvereniging De Vrije Schutter is zaterdag feestelijk geopend. De club zat eerst in Enschede, maar daar werd het terrein te klein voor het groeiende aantal leden. Aan de Sportlaan Driene in Hengelo heeft de vereniging een plek gevonden met ruimte om te groeien.

Twee jaar lang hard gewerkt

De baan op het voormalige ATC’65-complex ligt er inmiddels strak bij, iets waarop voorzitter Aaldrik Vos trots is. "We hebben bijna alles zelf gedaan." Twee jaar lang is er hard gewerkt door vrijwilligers, Het resultaat mag er zijn, want er staat inmiddels ook een clubhuis met sanitair. Een jaartje wordt er al gebruik gemaakt van het nieuwe terrein, maar nu is het ook officieel in gebruik genomen.

Rustgevend, ontspannend en gezellig

De Vrije Schutter bestaat sinds 1983 is begonnen bij een groepje vrienden dat op een veldje naast een kroeg ging boogschieten. "Het bijzondere aan deze club is dat het geheel vrijblijvend is. Je kunt gewoon gaan schieten als je zin hebt," zegt Vos. "We zijn bezig om het terrein zo in te richten dat je straks altijd op kunt om een pijltje te trekken." Wat is er zo leuk aan boogschieten? "Het is rustgevend, ontspannend en binnen de vereniging is het hartstikke gezellig om te doen."

Vrijheid en plezier

Erik doet al twaalf jaar aan handboogschieten. "Op het moment dat je schiet, staat de tijd even stil. Veel mensen die heel druk zijn, komen hier tot rust," zegt hij. Plezier staat bij De Vrije Schutter voorop, maar ook de vrijheid dat je zelf kiest met welke boog je schiet. "Als je wilt leren boogschieten, met welke boog dan ook, dan is dit echt de club waar je naartoe moet."

Instroomcursus

Voorzitter Aaldrik Vos hoopt dat straks nog meer mensen de weg naar de vereniging weten te vinden. Ook families zijn van harte welkom. "De handboogschietsport is een individuele sport, maar het is heel leuk om samen met je gezin te doen als familiesport." Mensen die willen kennismaken met de vereniging, kunnen meedoen aan een instroomcursus op 4 zaterdagen, waarin ervaren instructeurs alle facetten van het boogschieten uitleggen.

Meer weten? Kijk op www.devrijeschutter.nl.

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in via: hengelo.1twente.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht