bel redactie 074 - 256 66 99

‘Stil uurtje’ op Hengelose kermis

HENGELO Nieuw op de Lambertuskermis: een ‘stil uurtje’, waarbij de attracties zonder geluid en lichteffecten draaien. Dit uurtje, op zondag 24 september tussen 13.00 en 14.00 uur, is bedoeld voor kinderen die geen of weinig prikkels verdragen, zoals bij autisme.Het uurtje is ingesteld op verzoek van enkele ouders.


Van 20 tot en met 24 september staat de binnenstad weer vol kermisattracties, op de Enschedesestraat, een deel van de Wemenstraat, De Wetstraat, de Telgen, Brinkstraat en het marktplein. Elke dag vanaf 14.00 uur tot middernacht is het feest. De warenmarkt verhuist op de zaterdag en de zondag tijdens de Lambertuskermis naar het Stationsplein.

Net als vorig jaar is de organisatie weer op zoek naar een ‘testteam’ dat de verschillende attracties gaat uitproberen. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van de Lambertuskermis. Het team stelt een top-3 van de mooiste attracties samen.

De leerlingen van de Hengelose basisscholen krijgen, als ze een flyer inleveren, bonnen inleveren voor een bezoek aan een aantal attracties.